סיכום שנת 2020 ומבט ל 2021 - דני לב-רן מנכ"ל קלאודרייד
דני לב-רן מנכ"ל קלאודרייד
ההישגים שלנו ב 2020
איך הייתה עבורי 2020 ואיך התפתחנו במשך שנה זו
השנה האחרונה היתה שנה מיוחדת, את זה כולם יודעים, אבל עבורנו בחברת קלאודרייד, היתה זו שנה רצופת עשיה ללא לאות, תוך כדי ניהול הנגזרות של משבר הקורונה, וההתמודדות הכמעט יומיומית מול הגזרות, הסגרים, עבודה מרחוק, בניה וצמיחה. בשנה זו, כן במיוחד עכשיו, מתחדד הצורך העולמי בכלל, ובישראל בפרט, לשימוש בטכנולוגיות מודרניות.
טכנולוגיות זמינות ומתקדמות אשר יכולות להפיק את המירב עבור חברות שונות בכל המגזרים ולסייע להתמודד עם האתגר העיקרי ששנה זו הביאה עלינו, לחזק את הקשר בין הלקוח לחברה, להחצין מוצרים ושירותים וכך ליצור יתרון תחרותי בעזרת הטכנולוגיה.
בחרתי להקים חברה חדשה ורעננה שתספק מענה מהיר ואיכותי לשימוש בפתרונות הענן הציבורי תוך שמירה מתמדת על רמת השירותיות הגבוהה ביותר.
חברת קלאודרייד הוקמה בשלהי 2019, כשרק התחילו להגיע ידיעות מהמזרח על נגיף זדוני שעתיד לשנות את העולם, בנינו תוכנית עסקית מדויקת, התחלנו בגיוס כח האדם האיכותי ביותר ובד בבד הלקוחות התחילו להתעניין ולהגיע.
במהלך השנה הצלחנו להגיע ל 100 לקוחות בקירוב, מכובד כשלעצמו, לקוחות שונים ומגוונים, כאשר חלק מהם לא הגיע מתחומי הטכנולוגיה, אלא חברות אשר הבינו כי היתרון התחרותי שלהם יכול להתקיים, בייחוד בתקופה כזו, בעזרת הכוח של הטכנולוגיה, והיכולת לבנות תשתית יציבה במהירות ובעלת יכולות גמישות מקסימליות, להנגיש את השירותים השונים בצורה מקוונת ולחבר אותם לשרשרת האספקה בהתאם לאופי החברה.
הצוות המסור שלנו מונה כ 15 מומחים, כל אחד בתחומו, כאשר השקעה קבועה בהכשרות, כלים ומתודולוגיות עבודה מייצרים סביבת עבודה פורה ומפרה לנו וכן ללקוחותינו.
במסגרת ההסמכות של החברה, ובהתאם לתכנית העבודה הוסמכנו כ Advanced Partners של אמאזון, ו Silver partners של מיקרוסופט.
אנו מחזיקים גם בפרקטיקה של חברות תוכנה עצמאיות (ISV's) המשלימות את היכולות אצל ספקיות הענן לטובת מימוש פתרון שלם העונה לכל צרכי האבטחה, הניטור והניהול של תשתית הענן.
תחזיות הכלכליות לשנת 2021 צופות מעבר לצמיחה חיובית של 3% לעומת ירידה של 7% בשנת 2020 בתוצר (תמ"ג) , הדולר צפוי להמשיך להיחלש מול השקל, והאבטלה אמורה להגיע לרמה של 10% בקירוב.
היציאה מהמשבר וחיסול המגפה בעזרת החיסונים בישראל ובעולם יאיצו את קצב היציאה מהמשבר הכלכלי במהלך הרבעון השני והלאה.
ההתקדמות הטכנולוגית לא תיעצר, להיפך, תקציבים רבים ימשיכו להיות מוזרמים לטובת שימור וחיזוק הקפיצה הטכנולוגית שחווינו בשנה זו, ואפילו יאיצו אימוץ טכנולוגיות בארגונים מסורתיים יותר, ויחדדו את היתרונות התחרותיים בין הארגונים שאימצו את המודרניזציה לבין אלו השוקדים על השמרים.
טכנולוגיות בעולם הבריאות - שירותים מקוונים, חדרי ניתוח אוטונומיים, מערכות זיהוי אנומליות יהפכו להיות הסטנדרט של הרפואה.
קיצור זמני ייצור, בעזרת טכנולוגיות בינה מלאכותית, מזעור המוצרים הפיזיים ושימוש בטכנולוגיות "דברים חכמים" (IOT), שימוש במחשוב מבוזר ומרוחק לאמצעים אלו יגדיל את קצב הייצור יוזיל את התפעול סביבו.
טכנולוגיות שיווק ומכירה יהפכו להיות נחלת הכלל, ויגבירו את התחרות בשוק הקמעונאות, אשר יגרום להוזלת המחירים תחרות בריאה בשוק זה.
ארגונים שנהגו לקבל קהל יפתחו ערוצים חדשים, ניירת וחתימה פיזית תלך ותיעלם והתהליכים יהפכו לממוכנים ואוטומטים, וכך גם מהירים ויעילים יותר.
לסיכום
השנה הזו, שנת 2020 , תמשיך ללוות את כולנו בכל המגזרים, בכל הגילאים ובכל העולם, את השפעותיה של המגיפה עדיין לא ניתן לסכם ובטח שלא להתעלם.
להבין, לנתח, לתחקר ולשפר, להסתכל על העתיד וללמוד מהעבר, רק כך נוכל להתגבר כחברה, כארגון ואפילו כמשפחה.
אז 2020 - נגמרה, ממשיכים קדימה ומתפתחים לעתיד טוב יותר,
רק בריאות,